Po sezóne čakajú Duklu Trenčín zmeny, prvou je odchod Andreja Kollára

16.04.2013 Trenčín

 Trenčín (TASR) - Hokejový klub Dukla Trenčín čaká po skorom ukončení nie príliš úspešnej extraligovej sezóny niekoľko zmien. Prvá veľká prichádza na poste generálneho manažéra klubu, ktorým už nie je Andrej Kollár.
Andrej Kollár ukončil hráčsku kariéru ako tridsaťštyriročný v Nitre na prelome rokov 2010/2011 pre zdravotné problémy. Od 1. februára 2011 zasadol na stoličku generálneho manažéra Dukly Trenčín, na ktorej vystriedal Eduarda Hartmanna st. Po dvoch rokoch a jednom mesiaci sa jeho manažérska kariéra na Považí nateraz končí.
"Rozhodol som sa odísť z vlastnej vôle. V posledných dvoch rokoch som mal pracovne náročný život a musím povedať, že táto práca mi ponúkla veľa nových možností. Napriek tomu som sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie na spomínanom poste. Dlho som svoje rozhodnutie zvažoval a prehodnocoval, napokon som ho učinil v tejto podobe," uviedol pre TASR Kollár.
Odchod z postu generálneho manažéra však neznamená, že opustí klub celkovo. Naďalej by ho rád podporoval. "Na Duklu v tejto chvíli nechcem zanevrieť a ak to bude možné, v klube by som rád podľa možností naďalej pracoval. Všetko je to otázka budúcnosti," dodal Kollár.
V ére riadenia klubu dosiahol Andrej Kollár s Duklou niekoľko pozitívnych míľnikov. V sezóne 2010/2011 stál na čele Dukly, ktorá otočila nepriaznivý vývoj štvrťfinálovej série play off so Slovanom Bratislava z 0:3 na 4:3, čím sa zapísal s klubom do histórie. Práve Trenčanom sa to ako jediným podarilo v hokejom svete až dvakrát. O rok neskôr skončil s Duklou na celkovej tretej priečke a získal tak bronzovú medailu. Hoci posledná sezóna nebola pre žltočervených úspešnou, práve Kollárova aktivita v zahraničí dotiahla na slovenské klziská Tomáša Kopeckého do dresu Dukly Trenčín.
V hráčskej kariére pôsobil robustný center okrem Trenčína aj v Poprade, Slovane, Skalici, Nitre či Zlíne.
 

Vyberte región